På svenska    In English Auf Deutsch

FAQ (Ofte stillede spørgsmål)

Er den så god, som annoncen siger?

- Helt afgjort! Helsevesten er et virkelig godt hjælpemiddel til at opbygge en bedre holdning og vejrtrækning. Helsevesten trækker skuldrene tilbage og udstrækker brystmuskulaturen, samtidig med at rygpladen giver et balanceret tryk mellem skulderbladene. Det gør, at holdningen aktiveres og korrigeres, og man får en dyb vejrtrækning.

Fås den i forskellige størrelser?

- Helsevesten fås i fem forskellige størrelser. Afhængigt af din kropshøjde og målet over mellemgulvet. Se i størrelsestabellen!

Er der forhandlere af vesten?

- Helsevesten sælges desværre ikke hos forhandlere, men udelukkende via postordre. Du kan bestille over telefonen eller i vores webshop.

Hvor meget skal man bruge den?

- Det er helt forskelligt, alt efter hvilken form din holdning er i fra begyndelsen, men vi anbefaler 15-30 min., 2-3 gange om dagen. Man må selv mærke efter, hvor længe man kan gå med vesten – man kan godt gå med den længere end anbefalet.
Level 2 og 3 kan bruges i længere tid, da de ikke er lige så stabile. Det er normalt, at man bliver øm i starten.

Kan man have den på under tøjet?

- Level 2 og 3 er tilpasset til at kunne bæres under tøjet. Level 1 kan også bæres under tøjet, men mange foretrækker at have den på uden på tøjet, fordi man kun går med den i kortere tid ad gangen.

Hvad er det for et materiale?

- Helsevesten er fremstillet i polyætylen og polyestermateriale.

Hvad er forskellen på de forskellige veste?

- Level 1 er den mest stabile og effektive af vestene. Den bygger og træner holdningen fra grunden. Passer godt til den, der vil bruge Helsevesten i kortere perioder, f.eks. ved computeren eller på gåturen, og på samme tid vil træne sin holdning og vejrtrækning effektivt.

- Level 2 er mindre stabil end level 1, har samme funktion som level 1, men kræver længere tid for at opnå samme resultat som level 1 giver. Perfekt til at bruge skiftevis med Helsevesten level 1. Kan benyttes under tøjet. - Level 3 med den velkendte ottetalsform, der giver dig en mindre fysisk hjælp til at trække skuldrene tilbage. Perfekt til dig, der er nået videre på vej mod en god holdning. Perfekt til at bruge skiftevis med Helsevesten level 1. Kan benyttes under tøjet.

Hvor lang tid tager det, før jeg mærker en forbedring i min holdning?

- Hvis du bruger vesten som vist på vejledningen, vil du kunne mærke en mærkbar forskel allerede efter fem dage. Det tager naturligvis længere tid at opnå et mere varigt resultat. Du skal regne med 4-6 uger til at opbygge en stærk og flot holdning.
Hvis du har en meget sammensunket holdning, skal du regne med længere tid. Da holdning har "begrænset holdbarhed", anbefaler vi, at du udfører træningen med vesten med jævne mellemrum. Hvis du har oparbejdet en god holdning, kan du lægge vesten et stykke tid for så at tage den på igen, når du føler, at holdningen bliver værre igen.

Hvor lang er leveringstiden?

- Normalt tager det ca. fire dage, fra du har foretaget din bestilling, til du modtager varen med posten.

Modtager jeg den på min adresse, eller skal jeg selv hente den?

- Vesten sendes som storbrev. Hvis du har en postkasse, kommer den hele vejen hjem til dig. Hvis posten ikke kan aflevere den hos dig, får du en meddelelse fra nærmeste postkontor, hvor du kan hente din pakke uden omkostninger.

Sendes den pr. efterkrav?

- Helsevesten kan desværre ikke sendes pr. efterkrav. Den sendes enten med faktura eller følgeseddel.

Er der garanti og fuld retur- og bytteret på vesten?

- Du har altid 14 dages retur- og bytteret på din helsevest. Hvis vesten er blevet beskadiget under transporten, har fabrikationsfejl eller er defekt, bytter vi din vest omgående på vores regning.

Hvilken aldersgruppe henvender vesten sig til?

- Helsevesten har en bred målgruppe. Ung som gammel kan anvende Helsevesten.

Er der yderligere omkostninger?

- Der er altid transportafgift. Afhængigt af, hvordan du vælger at betale, pålægges der ved betaling med faktura også en fakturaafgift på 29 kr. Hvis du vælger at betale Helsevesten direkte ved bestillingen, pålægges kun fragt.

Kan jeg have den på, når jeg er ude at gå tur eller sidder ved computeren?

- Helsevesten er rigtig god at bruge, både når man er aktiv og sidder stille.

Hvad siger fysioterapeuterne?

- Vesten er udviklet sammen med læger og fysioterapeuter, og vi har mange fysioterapeuter, der anbefaler vesten til deres kunder.
Hvor længe har I solgt denne vest?
- Vi har solgt og udviklet den siden 2007.

Hvordan opstod idéen til helsevesten?

- Produktet er udviklet af Ingvar Bengtsson (kropsterapeut) og Robert Spjuth (udviklingsingeniør), som ville udvikle et produkt til at forbedre holdning og vejrtrækning. Helsevesten er gennem årene blevet testet af mange forskellige grupper med meget positive resultater. Grupperne har bl.a. været kontorpersonale, plejepersonale, frisører, løbere, ryttere, sangere m.m. Hos Helsevesten har vi været opmærksomme på at give feedback til bl.a. massageterapeuter og kiropraktorer for at høre deres holdning til produktet. Det har ført til et godt samarbejde og et stærkt produkt, som holder, hvad det lover.

Hvor bliver den fremstillet?

- Helsevestens produktionslokaler ligger i Kristianstad i det sydlige Sverige. Her har vi også et lille atelier, hvor man kan komme ind og prøve Helsevesten. Vi har åbent mandag-fredag 8-16.

Jeg har specielle problemer med ryggen (såsom skoliose, rygsammenfald osv.). Fungerer den så på mig?

- Vi kan aldrig garantere, at vesten kan hjælpe netop dig, men vi har flere kunder med f.eks. skoliose, som den har hjulpet på. Det vigtigste er, at du mærker efter selv eller evt. spørger din læge eller fysioterapeut, hvis du er usikker. Du kan prøve vesten hjemme i 14 dage, så du kan få en idé om, om den passer dig.

Fungerer vesten godt ved kontorarbejde?

- Da mange ofte synker sammen efter nogen tids kontorarbejde, kommer Helsevesten virkelig til sin ret der. Her kan vesten både hjælpe dig til at opbygge musklerne, samtidig med at du kan få en god støtte, hvis du ønsker det. Mange bliver meget trætte og får ondt i brysthvirvelsøjlen ved kontorarbejde. Med helsevesten tager det ofte kun nogle minutter, før ømheden fortager sig og forsvinder. Mange virksomheder har fået stor hjælp af dette, fordi antallet af sygedage som følge af dårlig ryg er blevet væsentligt reduceret.

Er det ikke bedre at træne holdning i træningslokalet?

- At træne holdningsmuskulaturen i træningslokalet er rigtig godt. Helsevesten hjælper dig dog til at indtage den rette holdning og at holde den i længere tid. Fordi holdning i så høj grad er "vane", hjælper vesten dig med hele tiden at få den rette holdning og programmere din muskelhukommelse. Det er derfor vi anbefaler, at du bruger vesten i korte perioder flere gange om ugen. Derudover er det dejligt at have den på. Hvis du vil gøre din træning i træningslokalet endnu mere effektiv, kan du bruge vesten under træningen.

 

Kan jeg bruge vesten, når jeg kører bil?

- Ved bilkørsel er det godt at bruge vesten i mere aflastende situationer. Den aflastende situation betyder, at du får den rigtige siddestilling og holdning i rygraden, hvilket igen betyder, at du sidder mere bekvemt og kan fortsætte med det i meget længere tid. Til langture er det med andre ord godt at benytte vesten. Med den aflastende situation mener vi i dette tilfælde, at skulderremmene ikke er spændt så hårdt, så du bedre kan bevæge armene. På den måde får du bedre støtte til brysthvirvelsøjlen og mellemgulvet, som har tendens til at synke sammen i bilen.

Helsevesten Work
Træner skuldre, holdning og vejrtrækning med patenterede funktioner
kr 585,-
 
 

KONTAKTA OSS

E-mail. info@nyttoliv.se
Facebook
Besöksadress:
Nyttoliv Hälsocenter AB
Bankgatan 16
23331 Svedala
+4640403533
Öppettider:
Mån-Fre 09.00-17.00

BETALNINGSALTERNATIV

PayPal Logo